.

Egymást szeretni – jó!

A szeretet – életenergia.

Lehet szeretet nélkül élni? Az önszeretet is életet továbbvivő energia. Felnőtt korban az első számú életenergia forrás. Példamutatással hirdetem gyerekeimnek és ügyfeleimnek: amíg magadtól bujkálsz, nehéz élvezni az életet. Amikor kinézeteddel és készségeiddel elégedett vagy, elfogadtad önmagad, na akkor állsz készen boldog életedre. Addig sajnos pillanatok is alig-alig jutnak. Onnantól viszont előtted a folyamatos boldogság (flow) lehetősége.

Egymást szeretni – érdemes megtanulni. Igen, érdemes megtanulni, kiismerni: hogyan várja társad, hogy szeretetet kapjon. Adhatod, ahogy neked jólesik, csak bizonytalan a célba jutás mennyisége. Mi volt a célod? Szeretet energia sugárzás az éterbe, vagy szeretet adás társadnak?

Volt mostanában tapasztalatod kamaszokkal? Felidéznéd, kérlek: milyen bonyolult őt szeretni, és néha mennyire megterhelő szeretetét fogadni, számodra kellemes mederbe terelni? Akkor érted, mire gondolok.

Gary Chapman korszakos felefedezést tett, amikor próbálta összehasonlítani a szeretet kifejeződések tartalmát. Öt csoportot talált, ahova besorolta a szerető viselkedés megjelenési formáit: együtt töltött idők, elismerő szavak, érintések, ajándékok, figyelmességek. Fantasztikus felismerés! Gratulálok Chapman úr! Köszönöm!

Mint egyéniségünk, úgy szerető viselkedés fogadásunk is egyedi. Bonyolítja több évtizedig tartó szerelmi életünket, hogy élethelyzetünk változásával módosul szeretet igényünk. Egy az állandó – a változás.

Egymást szeretni – boldogság.

Boldogság – az élet értelme.

Nézd meg az egymást szeretni szótár kifejezéseit! (koppints)