világ közepe (3)

– Mi van a barátnőmmel? Ő nem tudja, hol a világ közepe, kedvesét mégsem hagyta ott.

– Barátnőd nem tudja és nem is szükséges, hogy tudja. Elég, ha úgy cselekszik mintha a világ közepén lenne. A barátnőd szereti a barátját s közben megőrzi saját magát. Úgy szeret egy embert, ahogy a természetéből fakad. Ez jól esik a barátjának és úgy szereti viszont barátnődet, ahogy ő a szerelemről álmodik. Adni és kapni illetve kapni és adni pontosan illeszkedik kettőjüknél. Érted?

– Azt hiszem.

– Tényleg? Akkor nem sokáig maradsz a szigeten. Mondd el kérlek, hol terem a világ közepe!

– A repülő haza gurul minden este a párja mellé. Átbeszélik a történéséket miközben összebújnak, töltekeznek. Csodálja párját, aki helyre rakja fejében az eseményeket, s holnap indulhat útjára, hogy feladatát könnyebben és eredményesebben oldja meg.

– Pontos!

– A hőlégballonnak időről időre el kell mesélni, merre járt, mit látott. Kedvese kérdéseiben látja meg valójában a világot. Útjai során gyűjti a csecsebecséket, mert párja a boldogságát ebben lelé meg.

– Pontos! Mi a helyzet veled?

– A világom közepén én vagyok, ahogy a szerelmem adom és ahogy a szerelmet kívánom. Csakhogy ez mit sem ér egyedül, pár nélkül. Annak szerelmében lelem meg világom, aki pont annak örül, ahogy én kínálom és pont úgy szereti adni, ahogy én kívánom.

Leave a Reply