Szeretünk más emberek boldogulásáról olvasni. Mások példáiban az a jó, hogy befolyásolják a gondolkodásunkat. Napról napra hatnak a viselkedésünkre!

Kíváncsi vagy? Hogyan állok én a boldogsággal?

Kerekes Péter M

Köszönöm jól! Szeretnél bővebben olvasni rólam? Jó!

Amikor összeállt fejemben a boldogság koncepció, akkor már boldog házasságban éltem. Teszteltem magamban a boldogságforrásokat: Angyalommal 11-ből 11-ben egyezünk! Szeretek így élni! Megtaláltam az IGAZI-t!
Klassz, hogy mind a ketten jelenben élünk. Itt és most vagyunk boldogok és keressük a jó alkalmakat világmegváltó (páros komfortzónánkban és határai körül) cselekedeteink megvalósítására. Csodák!

A képen még 8 kg-mal többet mutat a mérleg, mint jelen bemutatkozó gépelésekor. Le kéne fogyni, hogy könnyebb legyen a térdnek, bokának. Úsztunk évekig, bicikliztünk tavaly 2.500 km-t, nulla fogyási eredmény. Elkészült a futópálya, barátaink csábítottak ki. Azóta 3-4x futunk hetente. Egyre többet (világ életemben utáltam futni) és egyre jobb utána a közérzetem! Mérleg nyelve boldogság irányba mocorog: -8 kg!

Feleségem családja? Szerettem az anyósomat, ő is elfogadott első perctől kezdve. Látta bennem lánya jótevőjét, úgy is viselkedem. Házastársam barátai? Az én barátaim is. 11/ 11 egyezésnél hiányzó állapot a kompromisszum. Ami neki jó, az nekem is tetszik és fordítva.
Gyerekeink nevelése? Közösen! Mikor ő hirdeti az igét, én állok mögé. Mikor én rajzolom a lehetőségeket, ő biztatja gyerekünket a számára legjobb követésére.
Munka: legnehezebb konstellációba futottam bele. Kétdiplomás szakpszichológust választottam, praktizálót. Hallottál a két dudás mondásról? Hát igen. Egyszer fújtuk egyszerre, ő és én a saját dudánkat. Azóta kerüljük. Akinek az ügye, annál a duda. Kiderült, micsoda jó dolog azonos szakmabeli mellet ébredni és megoldandó kérdésekről suttogni az ágyban: mi a véleményed? Mit javasolnál? Hogyan? Láss csodát! Követem okos meglátásait és volt arra is példa, hogy győzelmi mámorban tért haza munkájából.

Személyiségem ismerete? Könnyű helyzetben vagyok, kitöltöttem számos személyiség-kérdőívet. A ‘480 kérdéses’ CPI 18 skáláján fejből tudom értékeimet. Ma is ezt tartom a legpontosabb képet mutató személyiséget térképező pszichológiai eszköznek. Bár tanúsíthatom: legtöbbet önmagadról gyerekeid tükréből tanulhatsz.

Hogy jutottam el a pszichológiában felhalmozott boldogság ismeretek terjesztéséhez?
Bevallom, elengedtem fülem mellett édesanyám tanácsát: ‘Legyél tanító fiam. Neked való munka.’ Tíz év után tartottam első önálló csoportomat. Asszisztensem egyszer megszámolta: tízezer embert szolgáltam hosszabb-rövidebb ideig három évtized alatt.
Boldogságtudás? Szomorúan láttam, látom, mennyire kevesen (2/ 100) élnek boldogan. Mennyit tud a ma embere a boldog életről? Keveset. Pedig rengeteg mindent felfedeztek! Kevés emberhez jutnak el az ismeretek.

Élsz vagy boldogan élsz?
Receptúrák elérhetők!