Szeretünk más emberek boldogulásáról olvasni. Mások példáiban az a jó, hogy befolyásolják a gondolkodást. Napról napra hatnak a viselkedésre!

Kíváncsi vagy? Hogyan állok én a boldogsággal?

Kerekes Péter M

Köszönöm jól! Szeretnél bővebben olvasni rólam? Jó!

Amikor összeállt fejemben a boldogság koncepció, akkor már vidám házasságban éltem. Teszteltem magamban a boldogságforrásokat: Angyalommal 11-ből 11-ben egyezünk! Szeretek így élni! Megtaláltam az IGAZI-t! Klassz, hogy mind a ketten jelenben élünk. Itt és most vagyunk boldogok és keressük a jó alkalmakat világmegváltó (páros komfortzónánkban és határai körül) cselekedeteink megvalósítására. Mondok egy példát. Májusban cseng-bong a sok arany kertünkben. Mikor ültessük ki a palántákat? Most! Kicsit megszikkadt a föld (tegnap). 36 palánta dülleszti mellét a mai szemerkélő esőben! Csodák!
A képen még 8 kg-mal többet mutat a mérleg, mint jelen bemutatkozó gépelésekor. Le kéne fogyni, hogy könnyebb legyen a térdnek, bokának. Úsztunk évekig, bicikliztünk tavaly 2.500 km-t (on-line munka), nulla fogyási eredmény. Elkészült a futópálya, barátaink csábítottak ki. Azóta 3-4x futunk hetente. Egyre többet (világ életemben utáltam futni) és egyre jobb utána a közérzetem! Mérleg nyelve boldogság irányba mocorog: -8 kg!
Feleségem családja? Szerettem az anyósomat, ő is elfogadott első perctől kezdve. Látta bennem lánya jótevőjét, úgy is viselkedtem. Házastársam barátai? Az én barátaim is. 11/ 11 egyezésnél hiányzó állapot a kompromisszum. Ami neki jó, az nekem is tetszik és fordítva.
Gyerekeink nevelése? Közösen! Mikor ő hirdeti az igét, én állok mögé. Mikor én rajzolom a lehetőségeket, ő biztatja gyerekünket a számára legjobb követésére.
Munka: legnehezebb konstellációba futottam bele. Kétdiplomás szakpszichológust választottam, praktizálót. Hallottál a két dudás mondásról? Hát igen. Egyszer fújtuk egyszerre, ő és én a saját dudánkat. Azóta kerüljük. Akinek az ügye, annál a duda. Kiderült, micsoda jó dolog azonos szakmabeli mellet ébredni és megoldandó kérdésekről suttogni az ágyban: mi a véleményed? Mit javasolnál? Hogyan? Láss csodát! Követem okos meglátásait és volt arra is példa, hogy győzelmi mámorban tért haza munkájából.
Személyiségem ismerete? Könnyű helyzetben vagyok, kitöltöttem számos személyiség-kérdőívet. A ‘480 kérdéses’ CPI 18 skáláján fejből tudom értékeimet. Ma is ezt tartom a legpontosabb képet mutató pszichológiai eszköznek. Tanúsíthatom: legtöbbet az ember magáról gyerekei tükréből tanulhat.

Hogy jutottam el a tanításhoz? Bevallom, elengedtem fülem mellett édesanyám tanácsát: ‘Legyél tanító fiam. Neked való munka.’ Tíz év után tartottam első önálló tréningemet. Asszisztensem egyszer megszámolta: tízezer embert szolgáltam hosszabb-rövidebb ideig három évtized alatt.
Boldogságtanítás? Szomorúan láttam, látom, mennyire kevesen (2/ 100) élnek boldogan. Mit tud a szakma a boldog életről? Rengeteg mindent felfedeztek! Kevés emberhez jutnak el az ismeretek. Ez kedvező cél, ide szívesen sorba állok és leszek boldogságtanító!

Élsz vagy boldogan élsz?
Receptúrák elérhetők!